Tietoa vaihtokohteista

Vaihtoinfo

Jokaisessa kaupungissa järjestetään vaihtoinfo hakuajan lähestyessä tai sen alkumetreillä. Tarkemmat ajankohdat ja tiedot ilmoitetaan sähköpostilistoille jokaisessa kaupungissa. Vaihtoinfossa FiMSIC:n paikallisvirkailijat käyvät läpi vaihtoonhakua ja vastaavat kysymyksiin. Usein mukana on myös jo vaihdossa olleita opiskelijoita kertomassa kokemuksistaan.

Abroad-lehti

FiMSIC:n vuosittain julkaisemasta Abroad-lehdestä löytyy kattavasti tietoa FiMSICin toiminnasta, sisältäen hakuohjeet vaihtoihin, vaihtopaikat listattuna ym. tärkeää tietoa vaihtoa suunnittelevalle. Huomaa, että Abroadin vaihtokohdetiedot voivat päivittyä, tarkista aina ajantasaiset ohjeet verkkosivuilta!

FiMSIC:n kotisivut

FIMSIC:n kotisivuilla on tietoa vaihdoista ja vaihtoon hausta. lisäksi päivitetty lista vaihtopaikoista löytyy TÄÄLTÄ. Lisäksi Matkaraportit-sivulta löytyy niin harjoittelu- kuin tutkimusvaihdossa olleiden vaihto-opiskelijoiden kirjoittamia matkaraportteja usean vuoden ajalta.

IFMSA:n tietokanta - www.ifmsa.org

IFMSA:n tietokannasta löytyy vaihtokohteiden maakohtaiset vaihtosäännöt (Exchange Conditions, EC) ja FiMSIC:n sisarjärjestöjen kotisivujen osoitteet. 

Harjoitusvaihdon maakohtaiset vaihtosäännöt


Huom! Kohdemaiden vaihtosääntöihin ja tutkimusprojektien erityisvaatimuksiin tulee tutustua huolellisesti ennen vaihtoon hakemista, jotta vältyttäisiin yllätyksiltä! Kohdemaiden vaihtosäännöissä voi olla esimerkiksi kaupunkikohtaisesti vaadittavia erityisliitteitä, tai joihinkin kaupunkeihin vaihtohakemus Application Form on lähetettävä jo jopa yli puolta vuotta ennen vaihdon alkua. Tarkistathan, että täytät niiden maiden vaihtosääntöjen asettamat ehdot, joihin haet! Epäselvissä tapauksissa apua saa paikallisvirkailijoilta tai neo@fimsic.org / nore@fimsic.org.

Explore-sivut

http://exchange.ifmsa.org/exchange/explore/nmo/list

Tietoa kaikista vaihtoja järjestävistä maista. Explore-sivuilta löytyy hyödyllistä tietoa maasta ja vaihtoihin osallistuvista kaupungeista, linkit maan vaihtosääntöihin sekä kuvaus muun muassa terveydenhuoltojärjestelmästä ja vaihto-oppilaille järjestettävästä sosiaalisesta ohjelmasta

Paikallisvaihtovirkailijat

Jokaisessa kandiseurassa työskentelee 3-4 paikallisvaihtovirkailijaa, jotka ovat valmiita auttamaan FiMSIC-vaihtoihin liittyvissä kysymyksissä. Heidät tavoittaa sähköpostilla osoitteesta exchanges_kaupunki@fimsic.org (esim. exchanges_oulu (at) fimsic (.) org). Vaihtovirkailijat auttavat kaikissa vaihtoihin ja hakuprosessiin liittyvissä asioissa ja kysymyksissä vaihtoonhaun alusta aina kotiin palaamiseen asti.