MIKÄ?


FiMSIC (Finnish Medical Students’ International Committee) on Suomen Medisiinariliiton ulkoasiainvaliokunta, joka on perustettu vuonna 1954. FiMSIC edustaa suomalaisia lääketieteen opiskelijoita maailman lääketieteen opiskelijoiden kattojärjestössä IFMSA:ssa (International Federation of Medical Students’ Associations).

MITÄ?

 
FiMSIC:llä on aktiivista toimintaa Suomessa kaikilla viidellä lääkispaikkakunnalla. Tarjoamme lääkisopiskelijoille mahdollisuuden kansainvälistyä, kehittää itseään lukuisten koulutuksiemme kautta sekä osallistua projektitoimintaamme niin paikallisesti kuin kansallisesti.

FiMSIC:n kautta lähtee vuosittain yli sata lääkisopiskelijaa harjoittelu- tai tutkimusvaihtoon kaikille maailman mantereille. Kansallisissa koulutusviikonlopuissamme sekä lukuisissa paikallistapahtumissamme tarjoamme koulutusta lääketieteen opinto-ohjelmassa vähemmän katetuista aiheista, kuten seksuaaliterveydestä, kehitysyhteistyöstä ja kansanterveydestä.

FiMSIC:n jatkuvista projekteista nallesairaala mahdollistaa opiskelijoille lapsien kohtaamisen ja lapsille lääkäripelkojen lieventymisen. S.U.L.L.E.-seksuaaliterveysprojektissa ylä-asteikäisten kanssa puhumme tabuina pidetyistä seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Katso lisää kohdista Vaihtotoiminta ja Projektitoiminta.

Olemme IFMSA:n jäsenorganisaatio ja siten sen toiminta määrittelee myös meidän toimintaamme. Jäsenorganisaatioita IFMSA:lla on yli 130 maassa ja jäseniä sillä on yli miljoona. IFMSA:lla on komitea vaihdoille, seksuaaliterveydelle, kansanterveydelle jne. Tämän lisäksi IFMSA mm. järjestää koulutuksia eri puolilla maailmaa, sekä edustaa lääketieteen opiskelijoita erilaisissa kansainvälisissä organisaatioissa.

KUKA?


FiMSIC:llä on kolmetoistahenkinen johtokunta sekä jokaisella lääkispaikkakunnalla noin kymmenhenkinen paikallistiimi. Kaikkien virkailijoiden tiedot löydät Yhteystiedot-osiosta. Jokaisen lääketieteen opiskelijan ääni ja panos ovat meille tärkeitä. Innostu, jaa ideasi ja tule mukaan toimintaan!