Koulutuksia ja tapahtumia

Koulutustoiminta on yksi FiMSIC:n kolmesta päätoiminta-alueesta vaihtojen ja jatkuvien projektien ohella. FiMSIC järjestää teemoiltaan ja sisällöiltään vaihtelevia kansallisia koulutusviikonloppuja useamman kerran vuodessa. Koulutusviikonloput ovat avoimia kaikille lääketieteen opiskelijoille.

Keväisin järjestetään kussakin lääkiskaupungissa KEHY-tapahtuma, joka on globaalista terveydestä ja kehitysmaissa työskentelystä kiinnostuneille lääketieteen ja muiden alojen opiskelijoille tarkoitettu koulutuspaketti vuosittain vaihtuvalla teemalla. Vuonna 2018 teemana oli tasavertaisuus ja terveys. 

Vuonna 2014 järjestettiin ensimmäistä kertaa lääkärin vuorovaikutustaitojen kehittämiseen paneutuva Kohtaa, Kanssaelä, Heittäydy -koulutusviikonloppu, jossa yhteistyössä sairaalaklovnien kanssa lähestyttiin aihetta harjoitteiden sekä luentojen avulla. Koulutus on toteutunut jatkossa vuosina 2015 ja 2017, ja seuraavan kerran suunnitteilla vuodelle 2019.

Syksyisin järjestetään FiMSIC:n vuosijuhlien yhteydessä National Meeting -koulutusviikonloppu, jossa paneudutaan ajankohtaiseen lääkärin työhön liittyvään teemaan ja esitellään FiMSIC:iä. Vuoden 2018 teemaksi valikoituivat uskomushoidot.

Toinen syksyisin järjestettävä koulutusviikonloppu on seksuaaliterveyden vertaiskasvatusprojektin S.U.L.L.E-koulutusviikonloppu, joka valmistaa yläasteille tehtäviin koulukäynteihin. S.U.L.L.E koulutus antaa myös työkaluja seksuaalisuuteen liittyvien asioiden käsittelyyn lääkärin roolissa.