Kansainväliset projektit ja koulutukset

IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) on eri maiden lääketieteen opiskelijajärjestöjen kansainvälinen kattojärjestö. Tyypillisimpiä IFMSA:n hankkeita ovat yleisiä elinolosuhteita ja terveystietoutta parantamaan pyrkivät projektit. Työtehtävät riippuvat omasta kurssiasteesta ja kokemuksesta vaihdellen kasvatus- ja koulutustyöstä aina kliiniseen työhön asti.

Projekteja järjestetään useissa maissa, esimerkiksi Intiassa, Tansaniassa ja Keniassa. Jokaiseen projektiin on oma hakuprosessinsa. Projektiin osallistuvan opiskelijan täytyy maksaa itse matkansa sekä vaihtelevan suuruinen osallistumismaksu, jolla katetaan asumis- ja ruokakustannukset.

IFMSA järjestää myös erilaisia koulutuksia mm. projekteihin liittyen ympäri maailmaa. Varsinkin FiMSICin virkailijana koulutusmatkoja suositellaan käytäväksi. Lisätietoja löydät oman kandiseurasi tiedoituskanavilta, FiMSICin facebook-sivuilta ja nettisivujen ajankohtaista-palstalta.

UUTTA! Tsekkaa tämän linkin takaa löytyvä loistava käsikirja lääketieteen opiskelijalle, joka on kiinnostunut vapaaehtoistyö-/ projektimahdollisuuksista ulkomailla. Käsikirjassa kerrotaan sekä IFMSA:n järjestämistä projekteista että myös muiden tahojen tarjoamista mahdollisuuksista maailmalla. Projektiesittelyiden lisäksi käsikirjassa on paljon käytännön vinkkejä ja apua sekä osallistumista vielä pohtivalle että maailmalle jo lähtevälle. Käsikirjan on kirjoittanut FiMSIC-alumni Konsta Nylander syväreihinsä liittyen keväällä 2019. Kiitokset Konstalle huippuhienosta oppaasta!