Jälkihakupaikat 2018!

Viimeksi muokattu: 15.01.2019 18:30 (Webmaster)

Hakeminen tapahtuu lähettämällä viesti osoitteeseen neo.out@fimsic.org (SCOPE) tai nore@fimsic.org (SCORE). Kirjoita viestiin kohdemaa ja toivekuukausi.

Jälkihaun kohteet jaetaan first come, first serve -periaatteella, vaihtopisteillä ei ole merkitystä. Jälkihakupaikan vastaanottaminen ei myöskään kuluta kertyneitä vaihtopisteitä (paitsi ensikertalaisuuspisteet).

Muista, että jälkihakupaikan hakeminen on sitova yhtälailla kuin vaihtohakemuksen täyttäminen. Jälkihakupaikan peruuttamista sitovat samat ehdot kuin varsinaisessa haussa vastaanotettua paikkaa. Lähetä siis hakemusviesti vain, jos olet varma, että pystyt lähtemään vaihtoon hakemaasi kohteeseen. Muista siis tutustua huolella kohdemaiden hakusääntöihin (SCOPE ja SCORE) ennen paikan hakemista!

Hakukohteet:

SCOPE - harjoitteluvaihto
Itävalta (7/2019)
Katalonia (6/2019)
Marokko
Puola

SCORE - tutkimusvaihto
Peru (4 vk)Lista päivitetty 15.1.2019
1.10.-31.10. Vaihtoonhaku 2018!!!

Viimeksi muokattu: 22.10.2018 18:44 (Webmaster)

Linkki hakulomakkeeseen:
Lisätietoja Abroad-lehdestä sekä paikallisvirkailijoiltasi!  

EDIT: Abroad-paikkalistan lisäksi tullut vielä toinen kliininen paikka Alankomaihin sekä 2 prekliinistä paikkaa Tanskaan! Tsekkaa tarkemmin yläpalkin kohdasta "Vaihtokohteet"
EDIT: Argentiinaan vaaditaan Abroadin tiedoista poiketen espanjan kielen taito!
EDIT: Hong Kongin vaihtopaikka poikkeuksellisesti voimassa 6/2020 astiFiMSICn virkailijahaku vuodelle 2019 on auki!

Viimeksi muokattu: 08.10.2018 10:30 (Webmaster)

On taas se aika vuodesta, kun FiMSIC hakee innostuneita lääketieteen opiskelijoita järjestön kansalliseen ja paikalliseen tiimiin! Tsekkaa tarkempi hakuilmoitus oman kandiseurasi tiedotuspostista!

Hae FiMSIC:n virkoihin ja toteuta visiosi!
13.-14-10. S.U.L.L.E.-koulutus Helsingissä

Viimeksi muokattu: 01.10.2018 22:23 (Webmaster)

https://www.facebook.com/events/288360385101527/

EDIT: tapahtuma täynnä, varasijoille vielä muutamia paikkoja jäljellä! 29.9. National Meeting 2018 Hopeavettä ja homeopatiaa - uskomushoidot lääkärin näkökulmasta

Viimeksi muokattu: 01.10.2018 22:23 (Webmaster)


On jälleen FiMSIC:n vuosittaisen National Meetingin aika! FiMSIC, eli Finnish Medical Students' International Committee eli Suomen Medisiinariliiton ulkoasianvaliokunta, järjestää kaikille lääketieteen opiskelijoille yhteisen tapaamisen ja koulutuksen 29.9. Turussa, TLKS:n kerhohuoneella Tivolilla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä lääkäriseura Duodecimin kanssa.

Teemana on tänä vuonna uskomushoidot ja siihen liittyvät ongelmat lääkärin näkökulmasta. Luennot perehdyttävät aiheeseen yleisesti terveydenhuollon kannalta, somessa vaikuttamiseen ja keskusteluun, käytännön tilanteissa toimimiseen sekä ylidiagnostiikan ja ylihoitamisen merkitykseen suomalaisessa terveydenhuollossa.

Tilaisuudessa puhujina ovat valtakunnallisen PET-keskuksen johtaja ja somevaikuttaja Juhani Knuuti, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja TYKSin sairaalajohtaja Petri Virolainen sekä lastentautien erikoislääkäri ja dosentti Samuli Rautava. Koulutus sopii kaikille asiasta kiinnostuneille, vuosikurssiasemaan katsomatta!

Koulutuksen lisäksi tapaat viikonlopun aikana runsaasti lääkisläisiä muista kaupungeista ja kuulet lisää FiMSIC:n toiminnasta. Siellä saat myös ensimmäisten joukossa kuulla tulevan kauden FiMSIC-vaihtokohteet!

Lauantai-illan kruunaa Tivolilla järjestettävät SITSIT yllätysteemalla smart&casual-pukukoodilla! Sitsit maksavat 13€/10€ (alkoholillinen/alkoholiton). 

Muutoin National Meetingin ohjelma ruokailuineen on täysin ilmainen! Myös ilmainen majoitus turkulaisten kollegojen luona onnistuu tarvittaessa. Kauempaa saapuvat voivat lisäksi hakea matkakorvauksia helpottamaan paikalle pääsyä. Matkat tapahtumaan korvataan 33€ ylittävältä osalta, kokonaiskorvauksen ollessa maksimissaan 60€. Korvaus kattaa vain istumapaikat ja juna- tai bussilippu tulee säilyttää korvaushakemusta varten. Lisäohjeita matkakulukorvauksen tekemiseen löytyy www.fimsic.org.


ALUSTAVA AIKATAULU:

La 29.9. @ TLKS Tivoli
9.00 Aamiainen
9.30 FiMSIC:n toiminnan esittely
9.45 Ensimmäinen puhuja: Juhani Knuuti
10.45 Tauko
11.00 Toinen puhuja: Samuli Rautava
12.00 Lounas opiskelijaravintolassa
13.30 Kolmas puhuja: Petri Virolainen
14.30 FiMSIC:n kauden 2018-2019 vaihtokohteiden esittely
14.45 Kahvitarjoilua
15.00 Luento-osuus päättyy
19.00 Sitsit 
Vaihtojen jälkihakupaikat haettavissa!

Viimeksi muokattu: 01.10.2018 22:22 (Webmaster)

FiMSIC-vaihtokohteista on vielä seuraavat paikat jälkihaussa:

Harjoitteluvaihto
  • Taiwan, 1 paikka, maaliskuu 2019. Väh. 4. vuosikurssin opiskelija.
Päivitetty 1.10.2018

Jälkihakupaikat jaetaan nopeusjärjestyksessä ja hakea voi yhteen tai useampaan kohteeseen.  Hakeminen tapahtuu lähettämällä sähköposti osoitteeseen neo@fimsic.org.  Näiden vaihtopaikkojen vastaanottaminen ei vaadi eikä kuluta vaihtopisteitä.18.-19.11. Kohtaa! Kanssaelä! Heittäydy! - Vuorovaikutusviikonloppu Kuopiossa

Viimeksi muokattu: 01.11.2017 15:50 (Webmaster)

Tervetuloa Kohtaa, Kanssaelä ja Heittäydy!-viikonloppuun Kuopiossa!

Vuorovaikutustaitoja! Työpajoja! Sairaalaklovneja! Hassuttelua! Klovnisitsejä! Kalakukkoja!

Viikonlopun kestävän koulutuksen tavoitteena on parantaa lääketieteen opiskelijoiden vuorovaikutustaitoja ja tutustuttaa sairaalaklovnien toimenkuvaa opiskelijoille.

Vuorovaikutustaitojen kehittäminen tapahtuu pienryhmissä tapahtuvissa käytännön harjoituksissa, joissa opiskellaan kuuntelemista, sanatonta viestintää, vuorovaikutuksen jännitteiden poistamista ja kiireettömän ilmapiirin ja luottamuksen luomista. Kouluttajina toimivat sairaalaklovnit, lääketieteen opiskelijat ja tapahtumaan kutsutut ammattilaiset.

Palaute aiempien vuosien tapahtumista on ollut erinomaista, opiskelijat ovat kiittäneet harjoituksissa saamastaan koulutuksesta ja vieneet opittuja taitojaan eteenpäin paikallisella tasolla. Tapahtumasta mahdollista hakea 1 op suuruista suoritusta vapaavalintaisiin opintoihin.

Tapahtumaa sponsoroi Lääkäriseura Duodecim ja FiMSIC, tapahtumaan osallistuvilta peritään osallistumismaksuna 10 euroa. Lauantai-iltana järjestettävät klovnisitsit järjestetään ravintola Amarillossa, johon on sovittu 3 ruokalajin menu juomineen, nämä kustantavat 30 euroa.

Viikonlopun aikataulu tarkentuu myöhemmin, mutta ohjelmaa on la klo 9:00 - su klo 14:00.

TAPAHTUMA TÄYNNÄ!

14.-15.10. S.U.L.L.E.-koulutus 2017 Tampereella

Viimeksi muokattu: 28.09.2017 20:42 (Webmaster)

https://www.facebook.com/events/145243492742561/?ref=ts&fref=tsFINO tulee taas!

Viimeksi muokattu: 11.09.2017 22:55 (Webmaster)

Supersuosittu FINO eli pohjoismaalaisten lääketieteen opiskelijoiden vuosittainen tapaaminen järjestetään tällä kertaa Ruotsissa 9.-12.11.2017. Tapahtuma järjestetään kauniissa Malmön kaupungissa. Ohjelma sekä majoitus sijaitsevat aivan keskustassa, joten sosiaalisen ohjelman aikana osallistujat pääsevät myös tutustumaan Malmön kaupunkiin. Tapahtuman osallistumismaksu on 150 euroa / osallistuja.
 
Tapahtuman pääpaino on teeman Migration and Health ympärille rakennetussa ohjelmassa, minkä lisäksi luvassa on työryhmätyöskentelyä sekä ratkiriemukasta sosiaalista ohjelmaa yhteispohjoismaalaisessa hengessä. Tarkempaa tietoa tapahtumasta ja sen ohjelmasta löydät Invitation paketista!
 
Lähetä meille alustava (mutta sitova) ilmoittautuminen (nimi, sähköposti & lyhyesti motivaatiostasi osallistua) 25.9. mennessä TÄMÄN LOMAKKEEN KAUTTA. Mukaan voi lähteä kaikilta vuosikursseilta. 26.9. valitsemme hakijoista 10 lähtijää.
  
Mahdolliset kysymykset voi osoittaa FiMSIC:n sisäisten asioiden varapuheenjohtajalle osoitteeseen vpi@fimsic.org
 

Tykkää myös FINO 2017 – Sweden Facebook-sivusta!
30.9. National Meeting 2017 Mielenterveys - Käyttäjän opas

Viimeksi muokattu: 11.09.2017 17:54 (Webmaster)

National Meeting on FiMSIC:n jokasyksyinen kaikille lääketieteen opiskelijoille avoin koulutusviikonloppu, joka järjestetään lauantaina 30.9. LKS:n Euphoria-kerhotiloissa Helsingissä.

Tämän vuoden koulutuksen teemana on mielenterveys muuttuvassa maailmassamme. Luennot perehdyttävät mielenterveyden häiriöiden ja yhteiskunnan dynamiikkaan, kulttuurisidonnaisuuteen, määrittelyvaikeuksiin ja lopuksi siihen, millaista psykoosissa on. Iltapäivällä kuulet myös ensimmäisten joukossa suomalaisille opiskelijoille sovitut tulevan kauden vaihtokohteet! 

National Meetingin yhteydessä FiMSIC:llä on ollut tapana viettää myös vuosijuhliaan, joten lauantai-iltana sitsaamme 63-vuotiaan järjestömme kunniaksi!

Päiväohjelma on osallistujille maksuton, mukaan lukien ohjelmaan sisältyvät ruokailut. Jos matkasi Helsinkiin on pitkä, sinulla on mahdollisuus hakea matkakorvausta reissaamista helpottamaan. Osallistumiseen tarjotaan tukea 33 euron omavastuun ylittävästä osuudesta, tarkemmat matkalaskuohjeet löytyvät sivupalkista. Tarjolla on myös kandimajoitus, eli maksuton yöpaikka paikallisen opiskelijan luona sitä tarvitseville. Vuosijuhlasitsit kustantavat 17 euroa (alkoholillinen) ja 13 euroa (alkoholiton).

Ilmoittautuminen on auki ke 20.9. klo 23:59 saakka. Paikkoja on 70 opiskelijalle ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen aukeaa 13.9. klo 12, jolloin voit ilmoittautua TÄSTÄ!

National Meeting on avoin kaikille lääketieteenopiskelijoille - ja täten mitä hienoin mahdollisuus tutustua kollegoihin ja tavata vanhoja tuttuja muista lääkiskaupungeista! Lämpimästi tervetuloa mukaan. 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin kanssa.

Jos tapahtumaa koskien heräsi kysyttävää, laita sähköpostia osoitteeseen norp@fimsic.org.

Lisätietoja tapahtumasivulta.